Lifestyle

Lifestyle

Grootste skatepark van Nederland op Zeeburgereiland

Vandaag opent op Zeeburgereiland het grootste skatepark van Nederland. Met een oppervlakte van 3.100 m2 biedt het betongesmeerde skatepark verschillende disciplines voor zowel beginners als gevorderde skateboarders, BMX’ers en inline-skaters.

SkateparkZeeburgereiland1-1
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Amsterdam wil dat nieuw aangelegde wijken niet meer alleen bestaan uit woningen, maar dat er ook volop ruimte is voor sport en beweging. De Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland is de eerste nieuwbouwwijk waar de gemeente dit principe toepast Skatepark Zeeburgereiland is bedacht door de skatescene en buurtbewoners.

Urban Sportzone
Het gloednieuwe skatepark ligt in de Urban Sportzone, een skatebaan met verschillende onderdelen voor beginnende en gevorderde skateboarders, BMX’ers en inline-skaters. Met een afmeting van 3.100 vierkante meter is het betongesmeerde met tegeltableaus vol street art afgezette skatepark meteen het grootste van Nederland.

Noordzuidlijn

Park
Het park is ook voor mensen die niet skaten, rollen of biken. Het park rondom het skatepark is ontworpen in de Engelse landschapsstijl met verschillende kronkelpaadjes en heuveltjes in telkens wisselende groene omgevingen met bomen, een trimbaan en sport- en speeltoestellen. In de toekomst komen naast het park nog openbare sportvelden.

Geen lidmaatschap
De Urban Sportzone is er voor iedereen. Het is gratis en je hoeft geen lid te zijn. Het skatepark, de paden, de heuvels, de trimbaan en de sporttoestellen zijn je podium.
CONTACT
Skatepark Zeeburgereiland
Zuiderzeeweg 130-276, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

tropenmuseum-amsterdam

STADSDEEL

Amsterdam Oost

Amsterdam Oost is één van de parels van Amsterdam. Met tal van restaurants, bars, winkels, kunstinstellingen, parken en te gekke buurten kun je in Oost eindeloos fietsen, genieten, verwonderen en beleven. Vroeger was er in Oost niet veel te doen. De wildgroei aan horeca, winkels en bijzondere buitenplaatsen...


Contact

Skatepark Zeeburgereiland
Zuiderzeeweg 130-276, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.