X

Eat - InternationalAmsterdam Centre

Rose’s Cantina

Discover Amsterdam


Where?
Reguliersdwarsstraat 38-40 Amsterdam

Contact
rosescantina.com


Photographer
Jasper Faber

Het beste Mexicaanse restaurant van Amsterdam is heropend. Rose’s Cantina serveert al sinds 1982 heerlijke gerechten uit de Mexicaanse keuken, maar het interieur kon wel een opfrisser gebruiken. Oprichters Jim Dobson en Daniel Uzcudum namen horecaondernemer Casper Reinders in de arm om het restaurant op te knappen.

Samen met Thijs Murré ontwierp Reinders, beiden bekend van uitgaansgelegenheden Jimmy Woo, Chicago Social en Lion Noir, een eclectisch decor gemixt met items uit verschillende tijden. Chesterfields staan in een industriële ruimte, zachte kleuren worden gebruikt naast rauwe materialen. Overal word je omringd door bizarre kunst en lege vogelkooitjes. Gek genoeg voelt het wel gezellig en knus.

Voorin zit de bar met een ‘Tequila Library’ waar je kunt proeven van cocktails als de Jalapeño Margarita. Je kunt hier een drankje drinken voordat je naar achteren gaat naar het restaurant.

Het menu is geïnspireerd op de Mex-Tex keuken, culinaire invloeden van de grensstaten Mexico en Texas, USA, waar een moderne twist aangegeven is. De typische gerechten als Enchiladas of een Roses House Burger zijn favoriet. Of kies juist de heerlijke Ceviche, verse vis gemarineerd in limoensap en kruiden. Hoewel het interieur een opknapbeurt kon gebruiken, was het eten altijd al van een hoog niveau.
Amsterdam restaurants Guide

Amsterdam NOW newsletter

Register for our weekly bulletin of the best Amsterdam has to offer.