X

Go

Afscheid van de burgemeester

in Het Concertgebouw


Where?
Concertgebouwplein 10 Amsterdam

When?
This event is over!
13-10-2017 – 13-10-2017

Contact
concertgebouw.nl


Vorige week stierf Eberhard van der Laan op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. “Onze zo geliefde burgemeester is er niet meer. Amsterdam heeft zijn burgervader verloren”, sprak locoburgemeester Kajsa Ollongren tijdens een herdenking in de gemeenteraad. “Van de Kinkerbuurt tot de koning, iedereen is bedroefd.”

Vrijdag 13 oktober vindt in Het Koninklijk Concertgebouw het openbare afscheid van Eberhard van der Laan plaats. Iedereen die dat wil, kan tussen 10.00 uur en 20.00 uur langs zijn kist lopen om de burgemeester een laatste groet brengen. Ook is het mogelijk om een condoleance achter te laten. Zaterdag vindt er, eveneens in het Concertgebouw, een herdenkingsdienst plaats voor genodigden. Daarna wordt hij in besloten kring begraven.


Location infoHet Concertgebouw

Discover Amsterdam


Het Concertgebouw in Amsterdam is één van de beroemdste concertzalen ter wereld en staat aan het Amsterdamse Museumplein. Musici en kenners prijzen het om zijn prachtige akoestiek. Het gebouw uit 1888 is hét klassieke muziekcentrum van Nederland. Jaarlijks bezoeken ruim 700.000 muziekliefhebbers Het Concertgebouw, waarmee het één van de drukst bezochte concertzalen ter wereld is. Het Concertgebouw organiseert eigen concerten …

Read more about Het ConcertgebouwAmsterdam events Guide

Amsterdam NOW newsletter

Register for our weekly bulletin of the best Amsterdam has to offer.