X

Explore - MuseumsAmsterdam South

Stedelijk Museum

Discover Amsterdam


Where?
Museumplein 10 Amsterdam

Contact
stedelijk.nl


Photographer
John Lewis Marchall

Related Events
Marlene Dumas

Na een jarenlange verbouwing met de nodige tegenslagen en vertragingen is het Stedelijk Museum eindelijk weer open voor het grote publiek. Het historische pand heeft binnen en buiten een volledige make-over gehad waarbij het museum aan de achterzijde, op het Museumplein, een nieuwe hoofdingang heeft gekregen in de vorm van een grote, witte vleugel. Een blikvanger die in de Amsterdamse volksmand ook wel ‘de Badkuip’ wordt genoemd.

Kunstfanaten, cultuurfreaks, fans en liefhebbers van het Stedelijk zijn na een sluitingsperiode van zo’n negen jaar weer van harte welkom in het museum voor de moderne kunst alwaar Bauhaus, Amsterdamse School, CoBrA, abstract-expressionisme, pop art, minimal art en conceptuele kunst eindelijk weer mogen schitteren. Naast de vaste, getransformeerde ruimtes heeft het museum nu de grootste tentoonstellingszaal van Amsterdam in de ondoorbroken kelderzaal van 1100 m2, een prachtige kunstboekenwinkel en een heus restaurant en terras met uitzicht op het Museumplein en de Van Baerlestraat.


Related EventsMarlene Dumas

in het Stedelijk Museum


Het Stedelijk Museum brengt vanaf september een overzichtstentoonstelling van Marlene Dumas, een uniek overzicht van het indrukwekkende oeuvre van Nederlands bekendste kunstenares. De retrospectieve tentoonstelling ‘The Image as Burden’ is de eerste grote solotentoonstelling in 20 jaar van Dumas in Nederland en brengt bijna tweehonderd van haar belangrijkste werken bijeen vanaf de late jaren 70 …

Read more about Marlene Dumas
Amsterdam culture Guide

Amsterdam NOW newsletter

Register for our weekly bulletin of the best Amsterdam has to offer.