X

Eat - InternationalAmsterdam Centre

Nacarat

by Ron Blaauw


Where?
Nacarat
Rokin 49 Amsterdam

Contact
nacarat.nl
+31 20 790 03 20

Photographer
Pascal Bier

Op de bovenste verdieping van het pand van het nieuwe warenhuis Hudson’s Bay, met een geweldig uitzicht over de binnenstad van Amsterdam, opende Ron Blaauw onlangs Nacarat, een restaurant geïnspireerd op de keuken van het Midden-Oosten alwaar een rijke beleving van eten en drinken hoog in het vaandel staat, evenals toegankelijkheid en hoogstaande service. 

Onder een indrukwekkend koepelvormig dak op de 5e verdieping van het nieuwe pand reserveert gerenommeerd chef-kok Ron Blaauw een lichtere lunch, ideaal om te delen, met mooie wijnen, oesters en Libanees brood met verschillende soorten humus. Het diner wordt in een Tel Aviv-achtige stijl geserveerd. Denk aan hapjes om te delen; brood met dips als hummus en baba ganoush, verschillende koude ‘meses’ zoals pompoen met kardemomyoghurt, cashewnoten en koriander en warme meses als de ‘Jerusalem mix’, met onder andere kippenhart, -milt en -lever.

Een tafel bij Nacarat reserven is enkel mogelijk door vooraf een ticket te kopen. Hiermee wil Blaauw ‘no-shows’ en late afzeggingen tegengaan. ‘Een restaurateur moet inkopen doen, personeel inplannen, koken en de tafel bezet houden. Als je dan iedere avond een goede voorstelling wilt geven, vergelijkbaar met een theater, dan helpt het als je zeker weet dat gasten komen”, aldus Blaauw.

“De naam Nacarat is geïnspireerd op de warme oranje kleur, zoals de ondergaande zon die te aanschouwen is door het glazen dak van het restaurant.”

Over Ron Blaauw
Naast Nacarat is Ron Blaauw eigenaar van Ron Gastrobar. Dit restaurant met een Michelinster serveert creatieve gerechten van hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Het concept is inmiddels uitgebreid met een viertal restaurants: Ron Gastrobar Oriental, Ron Gastrobar Indonesia en Ron Gastrobar Paris.
Amsterdam restaurants Guide

Amsterdam NOW newsletter

Register for our weekly bulletin of the best Amsterdam has to offer.