X

Eat - AsianAmsterdam South

Izakaya

Discover Amsterdam


Where?
Albert Cuypstraat 2-6 Amsterdam

Contact
izakaya-amsterdam.com


Photographer
Ewout Huibers

Met de komst van Izakaya heeft Amsterdam er een nieuwe culinaire hotspot bij. Het restaurant geeft een nieuwe dimensie aan de Japanse keuken. Izakaya laat zich het beste vertalen als ‘pub’, een hoeksteen van de Japanse voedselcultuur. De gerechten worden geserveerd op kleine bordjes waarbij de gast, in lijn met de Aziatische ‘grazing menu’s’, net zoveel of weinig gerechten kan bestellen als hij wil.

Izakaya is ontsproten uit het creatieve en inspirerende brein van de internationaal opererende horeca-entrepeneur Yossi Eliyahoo (o.a. Momo en The Butcher). Om zijn ideeën vorm te geven werkte Yossi samen met de internationaal gelauwerde binnenhuisarchitecten BK Architects die met hun ontwerp de traditionele Japanse Izakaya naar een hoger niveau hebben getild. Geïnspireerd door de vijf traditionele Japanse elementen: vuur, aarde, lucht, water en de hemel is het ontwerp van Izakaya authentiek en eenvoudig, waarmee het een stijlvolle en levendige atmosfeer creëert, die past in de behoeftes van een kosmopolitische stad.

Chefkok Hariprasad (Hari) Shetty, afkomstig van het sterrenrestaurant ‘Nobu’ uit Londen, is verantwoordelijk voor de vernieuwende Asian Kitchen & Bar die traditioneel werkt met de Japanse Robata grill. In het volle zicht van de gasten doen de chefs hun werk. Naast de specialiteiten van de Robata grill brengt Izakaya een variëteit van kleine gerechtjes op verzoek klaargegemaakt op de Hibachi fire bowl en Japanse kleine hot plate op houtskool. Daarnaast serveren ze dagverse sashimi en maki rolls.
Amsterdam restaurants Guide

Amsterdam NOW newsletter

Register for our weekly bulletin of the best Amsterdam has to offer.