X

Go - Art ExhibitionsAmsterdam South

Zanele Muholi

in Stedelijk Museum


Where?
Museumplein 10 Amsterdam

When?
This event is over!
08-07-2017 – 15-10-2017

Contact
stedelijk.nl


Photographer
Zanele Muholi

Het Stedelijk Museum haalt de Zuid-Afrikaanse fotograaf Zanele Muholi naar Amsterdam. Muholi is een betrokken fotograaf en visueel activist. In haar werk onderzoekt, documenteert en verbeeldt zij de zwarte LGBTQI identiteit in het hedendaagse Zuid-Afrika.

In het Stedelijk zal een selectie te zien zijn uit Faces and Phases (2006 – heden), een serie krachtige, ontroerende en indringende portretten van vrouwen uit de lesbische gemeenschap in haar land, uit de serie Brave Beauties, over transgenders, en uit haar meest recente serie Somnyama Ngonyama (Hail, the Dark Lioness), waarin zij zelf figureert. Muholi fotografeert vanuit een ‘insider positie’ de zwarte lesbische en transgender gemeenschap in Zuid Afrika. Haar fotoseries analyseren en becommentariëren op gevoelige en vaak geestige wijze stigmatiserende representaties van de zwarte lesbische vrouw.


Location infoStedelijk Museum

Discover Amsterdam


Na een jarenlange verbouwing met de nodige tegenslagen en vertragingen is het Stedelijk Museum eindelijk weer open voor het grote publiek. Het historische pand heeft binnen en buiten een volledige make-over gehad waarbij het museum aan de achterzijde, op het Museumplein, een nieuwe hoofdingang heeft gekregen in de vorm van een grote, witte vleugel. Een …

Read more about Stedelijk MuseumAmsterdam events Guide

Amsterdam NOW newsletter

Register for our weekly bulletin of the best Amsterdam has to offer.