X

Go - Art ExhibitionsAmsterdam South

Keith Haring

in het Stedelijk Museum


Where?
Museumplein 10 Amsterdam

When?
This event is over!
13-10-2017 – 31-12-2017

Contact
stedelijk.nl


Dansende poppetjes, kruipende baby’s en krioelende beesten zijn de ingrediënten van een gigantisch kunstwerk dat de bekende Amerikaanse graffiti-kunstenaar Keith Haring (1958-1990) speciaal voor een tentoonstelling in het Stedelijk Museum in 1986 maakte. Het kleurrijke doek van 12×20 meter werd door Haring met spuitbussen onder handen genomen en in één dag op de vloer in het museum vervaardigd. Het kunstwerk was jarenlang te zien onder de glazen kap boven de historische trap. Na een grondige restauratie is het ‘velum van Keith Haring’ weer te bewonderen in het Stedelijk.

Van de straat in de musea
Keith Haring begon in 1980 met graffiti in de New Yorkse metro. Al snel exposeerde hij in galeries en musea wereldwijd en eind jaren tachtig nodigde het Stedelijk Museum Haring uit voor een grote overzichtstentoonstelling. “For me, it was an overwhelming experience, showing at the Stedelijk Museum. I felt I had really accomplished something”. De thema’s in Harings geëngageerde kunst, zoals oorlog, racisme, drugs en aids – de ziekte die Haring zelf in 1990 fataal werd – zijn altijd actueel gebleven.


Location infoStedelijk Museum

Discover Amsterdam


Na een jarenlange verbouwing met de nodige tegenslagen en vertragingen is het Stedelijk Museum eindelijk weer open voor het grote publiek. Het historische pand heeft binnen en buiten een volledige make-over gehad waarbij het museum aan de achterzijde, op het Museumplein, een nieuwe hoofdingang heeft gekregen in de vorm van een grote, witte vleugel. Een …

Read more about Stedelijk MuseumAmsterdam events Guide

Amsterdam NOW newsletter

Register for our weekly bulletin of the best Amsterdam has to offer.