X

Explore - MuseumsAmsterdam South

Rijksmuseum

Discover Amsterdam


Where?
Museumstraat 1 Amsterdam

Contact
rijksmuseum.nl


Photographer
Iwan Baan

Related Events
Underworld met ADE

‘s Werelds mooiste museum opende onlangs na 7 lange jaren verbouwen eindelijk weer haar deuren. Amsterdams meest geliefde museum heeft een transformatie ondergaan waarbij het gebouw van top tot teen is gestript en alle elementen van vroeger, die te tevoorschijn zijn uitgekomen, in ere zijn hersteld. 800 jaar Nederlandse geschiedenis in de vorm van een 1.000.000 stuks tellende kunstcollectie komt nu nog beter tot haar recht in het nieuwe Rijksmuseum.

Het Rijksmuseum onderging de grootste renovatie en restauratie in zijn geschiedenis. Het gebouw van architect Cuypers dateert uit 1885 en is een uniek historisch monument. De aanpassingen aan de eisen van de tijd mogen daarom geen afbreuk doen aan het oorspronkelijke ontwerp. Na de verbouwing is het een modern gebouw voor een miljoenenpubliek en behoort het weer tot de internationale top van toonaangevende musea.


Related Events20-10-2017 – 20-10-2017

Underworld met ADE

in fietspassage Rijksmuseum


Na het succes van vorig jaar waarbij Maceo Plex tijdens Amsterdam Dance Event de fietspassage van het Rijksmuseum met veel muzikaal geweld liet ontploffen, valt de draaibeurt op vrijdag 20 oktober te eer aan de Britse dancesensatie Underworld. De tunnel onder het Rijks zal worden omgetoverd tot een intieme club. Kaarten worden gratis vergeven via …

Read more about Underworld met ADE
Amsterdam culture Guide

Amsterdam NOW newsletter

Register for our weekly bulletin of the best Amsterdam has to offer.